Categoriearchief: groep 8

Surprises!

4 december 2016 – Groepen 5 tot en met 8 hebben lootjes getrokken en surprises met gedichten voor elkaar gemaakt! Afgelopen vrijdag was de surprise-tentoonstelling. Wat voor wie is, is tot morgen nog even een verrassing.

 

Crea-middag Bovenbouw

21 september 2016 – Afgelopen maandag is de eerste creatieve middag Bovenbouw gehouden. De kinderen hebben prachtige werkstukken gemaakt.

Dit zijn de technieken van dit schooljaar:

 • Tape it!
 • Knikkerflipperspel
 • tekenen met pennen inkt
 • perspectief tekenen
 • collage
 • boekenlegger
 • bouwen met hout en lijmpistool

Van elke techniek is een werkstuk te bewonderen in het “mini Crea museum” in de gang voor parallel groep 3.

Maarten Hofsté (groep 8) wint Beverwedstrijd groep 7/8!

De wedstrijd

De Beverwedstrijd is een informaticawedstrijd voor alle leerlingen uit groep 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica. Misschien ontdekken ze wel dat ze er talent voor hebben!

Deelnemers krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Pittige onderwerpen, maar je hebt geen voorkennis nodig.

De opzet

Leerlingen van ongeveer 500 verschillende scholen maken tijdens de Beverweek 15 opgaven en krijgen hier 40 minuten de tijd voor. De wedstrijd bestaat uit 5 gemakkelijke, 5 iets moeilijkere en 5 ingewikkelde vragen. Om het voor iedereen uitdagend te maken, zijn er vier verschillende leeftijdsgroepen met elk eigen wedstrijd op niveau:

 • Groep 7 en 8
 • Klas 1 en 2
 • Klas 3 en 4
 • Klas 5 en 6

De 50 beste leerlingen uit elke leeftijdsgroep mogen het tegen elkaar opnemen tijdens de tweede ronde, de finaleronde. Deze ronde wordt gehouden op de Universiteit van Amsterdam. Elke finalist krijgt een certificaat, maar de beste uit elke groep wint een prijs!

Prijswinnaar Maarten Hofsté (groep 8)

Groepen 7 en 8 van onze school hebben ook meegedaan aan deze wedstrijd. Uit groep 8 mocht Maarten Hofsté door naar de finaleronde op de Universiteit van Amsterdam. Hier heeft hij de eerste prijs (een iPod touch met inscriptie) behaald in de categorie groep 7 en 8! Maarten heeft op 21 maart zijn prijs in ontvangst mogen nemen. Groep 8 is natuurlijk trots op het behaalde resultaat van hun klasgenoot!

Foto Maarten 1kopie

 

 

 

 

 

 

 

Schoolproject Annie

anniemgschmidtOp vrijdagmiddag 17 april staat ons schoolproject gepland.

Het thema is ‘Annie’ en daarmee bedoelen we natuurlijk Annie M.G. Schmidt. Zonder haarliedjes, gedichtjes en verhalen is niemand groot geworden en dat geldt natuurlijk ook voor onze kinderen. Reden om hier op een bijzondere manier aandacht aan te besteden! Lees verder