Categoriearchief: algemeen

Pasen

april 2017 – De paasviering was als vanouds weer ontzettend leuk en gezellig. Alle leerlingen hebben voor elkaar een ontbijtje gemaakt dat in de klassen werd opgegeten. Natuurlijk werden er ook eitjes gezocht: de leerlingen van de groep 8 verstopten eitjes voor de groepen 3 tot en met 6. Groep 3 heeft de meeste verstopte eitjes gevonden, heel knap!! De leerlingen van groep 7 verstopten eitjes voor de kleuters rond de school: in de voortuin, op het grote plein en het speelveld.

 

Bruiloft op de ZSV in de nieuwsbode

april 2017 – Onze directeur Guido met zijn Helen in de Nieuwsbode:

http://www.nieuwsbode-zeist.nl/nieuws/ingezonden/136754/-bruiloft-op-de-zeister-schoolvereeniging-met-zeister-feestje-voor-arnhems

Zeist – Vandaag, op maandag 3 april, was het feest op de Zeister Schoolvereeniging. Directeur Guido Vink, die op 1 april in het huwelijksbootje stapte met zijn Arnhemse liefde Helen Reichard, vierde dit nog eens dunnetjes over op school.

Voor het bruidspaar was een zogenaamde huwelijksreis georganiseerd. Ontvangen door de reisgidsen (kinderen uit groep 8), reisden Guido en zijn kersverse vrouw langs alle klassen. Telkens kwamen zij in een ander land en werden zij door de kinderen op passende wijze, met de gebruiken uit het land, gastvrij ontvangen. De ene keer met een culturele dans, de andere keer met een volkslied. Uiteraard was onder de bestemmingen ook Vlieland. Sinds jaar en dag de vaste reisbestemming van de excursieweek op de Zeister Schoolvereeniging .

De ochtend werd afgesloten met, hoe kan het ook anders, de balkonscène. (balkon bij groep 4 red.)

Daar werd het bruidspaar vanaf het schoolplein toegezongen door het team en alle leerlingen.

‘Want engelen bestaan niet, maar een bruidspaar zoals zij
vind je eenmaal in je leven en daar blijft het dan wel bij
Ik ruik de rozengeuren en zie de maneschijn
Een geheel toch vele kleuren, nee een paar zoals zij
zal er nooit en te nimmer meer zijn’

Feestelijke opening bibiliotheek

De feestelijke opening van onze bibliotheek in de Nieuwsbode:

http://www.nieuwsbode-zeist.nl/nieuws/ingezonden/121717/feestelijke-opening-bibliotheek-op-school-op-zeister-schoolvereeniging

Zeist – Op 24 maart opent wethouder van cultuur, Marcel Fluitman, ‘de Bibliotheek op school’ in de Zeister Schoolvereeniging.

Gemeente Zeist, Bibliotheek Idea en de Zeister Schoolvereeniging slaan de handen ineen om het leesplezier en daarmee de taalvaardigheid van leerlingen te vergroten. Met 15 minuten vrij lezen of voorlezen per dag leert een kind gemiddeld 1000 nieuwe woorden per jaar.

Binnen het project ‘de Bibliotheek op school’ krijgt de school een professionele schoolbibliotheek met een nieuwe, op maat gesneden boekencollectie. Bibliotheek Idea leidt een leerkracht op tot leescoördinator. Daarnaast bezoekt een leesconsulent van de bibliotheek regelmatig de school om de leerkrachten te adviseren en te ondersteunen.
De ervaring leert dat kinderen met meer enthousiasme lezen, zodra ze leuke nieuwe boeken kunnen lenen op school. Leescoördinatoren en leesconsulent stellen een leesplan op, waarin wordt vastgelegd hoe en wanneer de school aandacht besteedt aan lezen en leesbevordering. Vrij lezen, voorlezen en praten over boeken krijgen een vaste plaats op het rooster van groep 1 tot en met 8. De resultaten van het project worden jaarlijks gemonitord onder de leerlingen en leerkrachten.
Doel van de samenwerking is steeds dat er binnen de school structureel aandacht is voor leesplezier, zodat kinderen thuis en op school meer gaan lezen. Want kinderen die met plezier lezen – thuis en op school – worden beter in taal!

Fijne vakantie!

23 december 2016 – Wij wensen jullie een fijne vakantie en zien de kinderen graag weer op maandag 9 januari 2017!

Zoals gebruikelijk vindt op de eerste woensdag na de vakantie, op 11 januari 2017, luizencontrole plaats.

De kleuters zullen vrijdag 13 januari speelgoedmiddag hebben.

Kerstdiner woensdag 21 december

Op 21 december vindt het jaarlijkse ZSV kerstdiner plaats.

Hieronder vindt u informatie van de Kerstcommissie en het team over deze avond. Let op: het brengen van de kinderen gaat anders dan voorheen!

Woensdag 21 december 2016

Het kerstdiner begint om 17.45 en eindigt om 19.45. Vanaf 17.30 uur kunt u het eten in de klas afgeven aan de groepsouders. Kinderen gaan niet mee naar binnen, maar verzamelen buiten bij de groepsleerkracht. Voor de school worden bij een draaiorgel samen kerstliedjes gezongen (graag 1 euro meenemen voor de orgelman). Vanaf 17.45 uur gaan de groepen op een teken van de leerkracht één voor één naar binnen. Ouders zijn dan welkom bij de kerstborrel van de ‘Vrienden van de ZSV’ in de zaal onder groep 4, of kunnen even naar huis.

Menu

Het menu wordt, na inventarisatie in de groep, samengesteld.

Ieder kind krijgt de opdracht voor een aantal kinderen iets mee te nemen.

Op vrijdag 16 december wordt het “wensenbriefje” aan uw zoon/dochter meegegeven. Bij de kleutergroepen gaat het anders, hier hangt een intekenlijst bij de ingang van de groep.

Benodigdheden

 • Bord, beker en bestek wordt voor de groepen 1 tot en met 6 door school geregeld. Groep 7 en 8 neemt zelf een bord, soepkom, beker en bestek mee.
 • Schalen graag inclusief opscheplepels en alles voorzien van naam aanleveren. U wordt verzocht om uw eigendommen direct na het kerstdiner weer mee te nemen.

In overleg met de brandweer Zeist hebben wij besloten terughoudend te zijn met het gebruik van kaarsen en (te) veel verwarmingsapparatuur.

Ophalen

Om 19.45 is het kerstdiner afgelopen en ontvangen wij u graag, met een lantaarn in de hand, in de voortuin (groep 3 t/m 8) of op het kleuterplein (groep 1 en 2) om uw kind(eren) op te wachten.

 Bij goed weer:

 • De kleuters worden door hun leerkracht naar buiten gebracht, groep Stip komt uit de zijuitgang.
 • De kinderen van groep 3 t/m 8 worden ook door hun leerkracht naar buiten gebracht. De kinderen blijven bij hun leerkracht tot u uw kind(eren) heeft opgehaald, de kinderen gaan dus niet zelf lopen.
 • Groep 3 buiten bij het raam van hun groep
 • Groep 4 buiten bij de lerarenkamer
 • Groep 5 buiten voor hun eigen lokaal
 • Groep 6 buiten tegenover groep 5 op het grasveld
 • Groep 7 buiten tegenover groep 3 op het grasveld
 • Groep 8 onder het afdak van de hoofdingang

Bij slecht weer:

Wij vragen u om naar het lokaal van uw jongste kind te gaan. De leerkrachten zullen oudere broers en/of zussen naar het desbetreffende lokaal laten gaan. Het zal dus even druk zijn en vragen hiervoor uw geduld en begrip.

Donderdag 22 en vrijdag 23 december 2016

Op donderdag 22 december beginnen we met een inloop voor de groepen 1 t/m 4, zij worden tussen 8.30 en 9.30 uur verwacht. Groep 5 t/m 8 begint om 8.30 uur.

Op vrijdag 23 december begint voor alle groepen om 12.00 uur de kerstvakantie.

De buren

Onze buren, de bewoners van “De Lawick”, verrassen wij vlak voor de kerst met een kleine attentie. Wij vragen de kinderen een kerstkaart met een persoonlijke groet mee te nemen. Deze attentie wordt voor de kerstvakantie bij de bewoners gebracht.

Tot slot

Namens de kerstcommissie en het team bedanken wij u voor uw inzet en medewerking en we hopen dat het voor iedereen een gezellige en sfeervolle avond zal worden.

Alvast een prettige vakantie en een mooi 2017 !!!

 

Rondleiding nieuwe ouders

2 december 2016 – De data van de eerstvolgende rondleidingen voor nieuwe ouders zijn bekend en opgenomen in de activiteiten kalender:

 • 17 januari 2017 van 9.00-10.00 uur, en
 • 4 april 2017 van 9.00-10.00 uur.

Verder zal er op 20 maart 2017 een informatieavond zijn. De tijden daarvan zijn nog niet bekend.