Categoriearchief: groep 3

Aan tafel!

15 juni 2017 – Vanavond waren de ouders van de kinderen uit groep 3 uitgenodigd om in het pop-up restaurant op het grote plein te komen dineren. Drie dagen lang hebben de kinderen samen met hun juffen Monique en Madelon een vier-gangen diner voorbereid. En wat zag het er gezellig uit… Iedere tafel in een andere kleur, onder het prachtige bladerendak op het schoolplein met heerlijk weer en fijn gezelschap. De kinderen, zwart-wit gekleed als echte obers.

Bij aanvang deelden de kinderen een glaasje prosecco uit, op tafel stonden nootjes. Daarna was er soep, wraps, pasta, en een GRAND dessert met brownies, cakejes, ijsjes, fruitspiesjes, aardbeien, scones met jam.. Het diner werd opgeluisterd met muziek uit muziekdoosjes en er konden mooie bloemen worden gekocht. Dat was nog eens een avond verwend worden en genieten!!

Hercontrole luizen op woensdag 11 november: kammen kammen kammen!

Helaas zijn er tijdens de controle van afgelopen woensdag 4 november in veel klassen (oude) neten gevonden. Op woensdag 11 november zal, na de uitreiking van de cheque aan Frank, hercontrole plaatsvinden in de volgende groepen:

  • groep Vlek
  • groep 3
  • groep 4
  • groep 5
  • groep 6
  • groep 7

Zorgt u voor schone en gekamde haren, zonder vlechten e.d.?

De ouders van de betreffende kinderen hebben inmiddels bericht met behandeladvies van de luizencommissie ontvangen. Voor alle ouders geldt dat u de komende tijd alert moet blijven en dat u regelmatig uw kind preventief kamt met een netenkam. Zoals bekend zijn deze bij de drogist en apotheek te koop.

Voor meer informatie klik hier.

Schoolproject Annie

anniemgschmidtOp vrijdagmiddag 17 april staat ons schoolproject gepland.

Het thema is ‘Annie’ en daarmee bedoelen we natuurlijk Annie M.G. Schmidt. Zonder haarliedjes, gedichtjes en verhalen is niemand groot geworden en dat geldt natuurlijk ook voor onze kinderen. Reden om hier op een bijzondere manier aandacht aan te besteden! Lees verder

Expositie groep 3

18 maart 2015 – Vanochtend vanaf 8.30 was er een expositie in groep 3. De kinderen hadden allerlei prachtige kunstwerken gemaakt en hebben deze mooi gepresenteerd in de klas!

Tijdens deze inloop kon er met lege statiegeld flessen koffie, thee en cakejes worden gekocht. De kinderen zullen deze lege flessen inleveren bij de Jumbo en zo levert groep 3 een financiële bijdrage aan de Kameroendag 2015!

 

Uitnodiging voor een bijzondere bekendmaking en onthulling

De leerlingenraad gaat van start! Afgelopen week hebben kinderen van groep 5 t/m 8 gesolliciteerd naar een plek in de raad. Er is in de groepen gestemd en sollicitatiebrieven zijn geschreven. Het blijft nog even spannend wie hun groep gaan vertegenwoordigen, maar de eerste leerlingenraadsvergadering staat al gepland voor 16 februari.

Vanuit de gedachte van de Vreedzame School dat ieder kind een stem krijgt, wordt in de school een ideeënbus opgehangen. Ideeën over invulling van festiviteiten, sportdagen, mogelijke verbeteringen en dergelijke kunnen door iedereen in de ideeënbus worden gedaan. Voorafgaand aan elke leerlingenraadsvergadering wordt de bus geleegd en tijdens de vergadering worden de ideeën bekeken en besproken. In groep 1 t/m 4 is vergaderd over een manier om de ideeënbus te onthullen.

Dinsdag 10 februari om 14.35u wordt officieel bekend gemaakt welke kinderen zitting gaan nemen in de leerlingenraad. Tevens wordt de ideeënbus onthuld. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Dit officiële moment zal met foto en tekst in de Nieuwsbode verschijnen.

Namens het team en de kinderen van de ZSV,
Frederike van Donselaar