Auteursarchief: officemanager

Plusgroep Taal groep 5: recensie

5 juli 2017 – De plusgroep taal van groep 5 heeft zich afgelopen tijd beziggehouden met het schrijven van recensies. Wat staat er in een recensie? Hoe schrijf je een “ophemel” of een “afkraak” recensie. Hiervoor hebben de leerlingen voorwerpen meegenomen die ze hebben “opgehemeld” of “afgekraakt”.

Projectgroep 7 – Ei en baksteen

4 juli 2017 – De projectgroep 7 heeft het project “ei en baksteen” afgesloten met een presentatie voor groep 7 en een afsluiting op het plein. Elk groepje heeft met sateprikkers en elastiekjes een stellage om een rauw ei gebouwd. Vanaf 50 centimeter hoogte lieten ze hierop een baksteen vallen. Het is de bedoeling dat het ei in de stellage heel bleef. Bij de stellage van Mijntje, Koen en Frederik bleef het ei heel, heel knap gemaakt! Daarna schreven de kinderen hun ervaringen en evaluaties op.

Aan tafel!

15 juni 2017 – Vanavond waren de ouders van de kinderen uit groep 3 uitgenodigd om in het pop-up restaurant op het grote plein te komen dineren. Drie dagen lang hebben de kinderen samen met hun juffen Monique en Madelon een vier-gangen diner voorbereid. En wat zag het er gezellig uit… Iedere tafel in een andere kleur, onder het prachtige bladerendak op het schoolplein met heerlijk weer en fijn gezelschap. De kinderen, zwart-wit gekleed als echte obers.

Bij aanvang deelden de kinderen een glaasje prosecco uit, op tafel stonden nootjes. Daarna was er soep, wraps, pasta, en een GRAND dessert met brownies, cakejes, ijsjes, fruitspiesjes, aardbeien, scones met jam.. Het diner werd opgeluisterd met muziek uit muziekdoosjes en er konden mooie bloemen worden gekocht. Dat was nog eens een avond verwend worden en genieten!!

Kwatrijnen door Plusgroep Taal van groep 5

12 mei 2017 – Afgelopen week heeft de Plusgroep Taal van Groep 5 (bestaande uit Anna, Julius en Floris van O.) de volgende kwatrijnen (thema “Gevoelens“) geschreven:

 
Au, ik val, ik moet huilen

Mijn tranen druppelen omlaag

En ik ga verschuilen in kuilen

Ik ben zo verdrietig als een kapotte zaag.

 

Als de zon schijnt, ben ik blij

Ik lach samen met de zon

En ik hou van vrolijke klei

Niks vandaag is stom!

 

Ik ben blij

Want ik ga spelen met mijn vriend

Ik doe een stapje opzij

Want die stap heb ik verdiend.

 

Ik ben zo boos als een tomaat

Ik ben boos op mijn vriend

Ik wil hem opeten en dan is het net een graat

Heeft hij dat dan echt verdiend?

 
Een kwatrijn is een gedicht of een strofe van een gedicht van vier versregels en twee rijmklanken. Het woord is afgeleid van het Franse quatrain, van quatre (vier). Het rijmschema is meestal a-a-b-b, maar ook a-b-a-b en andere schema’s zijn mogelijk.

 

Pasen

april 2017 – De paasviering was als vanouds weer ontzettend leuk en gezellig. Alle leerlingen hebben voor elkaar een ontbijtje gemaakt dat in de klassen werd opgegeten. Natuurlijk werden er ook eitjes gezocht: de leerlingen van de groep 8 verstopten eitjes voor de groepen 3 tot en met 6. Groep 3 heeft de meeste verstopte eitjes gevonden, heel knap!! De leerlingen van groep 7 verstopten eitjes voor de kleuters rond de school: in de voortuin, op het grote plein en het speelveld.