Categoriearchief: groep vlek

Kunstuitleen Abrona geeft voorbeeld

25 september 2016 – Zoals wij eerder hebben kunnen zien op een foto op deze site, hebben de kleuters van groep Vlek tijdens een creatieve ochtend een kunstwerk van Abrona nageschilderd. Het resultaat is schitterend!

De werkgroep “kunstuitleen” gaat ongeveer 5x per schooljaar met 6 leerlingen (3 uit bovenbouw en 3 uitonderbouw) naar Abrona, waar ze samen 2 kunstwerken uitkiezen. De kinderen verzinnen een naam voor het kunstwerk en geven aan waarom het is gekozen. Op deze manier komen kinderen al vroeg in aanraking met kunst. Ze denken bewust na waarom ze iets mooi vinden.

Elk bezoek aan Abrona is leuk. De kunstwerken van Kunstuitleen Abrona maken de beide hallen van de school tot iets bijzonders. De werken zijn te bewonderen in de kleuterhal en in de hal bij de trap naar groep 8.

Hercontrole luizen op woensdag 11 november: kammen kammen kammen!

Helaas zijn er tijdens de controle van afgelopen woensdag 4 november in veel klassen (oude) neten gevonden. Op woensdag 11 november zal, na de uitreiking van de cheque aan Frank, hercontrole plaatsvinden in de volgende groepen:

  • groep Vlek
  • groep 3
  • groep 4
  • groep 5
  • groep 6
  • groep 7

Zorgt u voor schone en gekamde haren, zonder vlechten e.d.?

De ouders van de betreffende kinderen hebben inmiddels bericht met behandeladvies van de luizencommissie ontvangen. Voor alle ouders geldt dat u de komende tijd alert moet blijven en dat u regelmatig uw kind preventief kamt met een netenkam. Zoals bekend zijn deze bij de drogist en apotheek te koop.

Voor meer informatie klik hier.

Oproep groep Krul: groepsouders gezocht!!

Voor de klas die komend jaar in groep Krul zal zitten (en nu dus in groep Vlek) hebben zich nog geen groepsouders gemeld. Wie vindt het leuk om de juffen Astrid en Monique volgend jaar te helpen? Meld je dan graag snel bij een van hen of bij Tamara van Eersel.

Voor meer informatie over wat het inhoudt om groepsouder te zijn, kun je deze pagina bezoeken.