ZSV voor Stichting Madalief

Ons maatschappelijk project

De Zeister Schoolvereeniging steunt Stichting Madalief in Madagaskar.

Stichting Madalief is een non-profit organisatie met als doel kansarme kinderen in Madagaskar een betere toekomst te bieden. Remi Doomernik (oprichtster van de stichting) bezoekt regelmatig onze school en vertelt aan alle groepen het verhaal van Stichting Madalief.  Remi is samen met haar man, Marc en mevrouw Honorine de drijvende kracht achter de stichting.
Mevrouw Honorine zet zich 7 dagen per week in voor een kindertehuis. Hier krijgen kinderen te eten, krijgen ze onderwijs en natuurlijk wordt er ook veel plezier gemaakt. Madagaskar is een prachtig land, maar tegelijkertijd een van de armste landen ter wereld.
Madagaskar, een land van grote contrasten!

De Commissie Maatschappelijk Project heeft als doel de leerlingen van de Zeister Schoolvereeniging te informeren en jaarlijks activiteiten te ontplooien die een bijdrage leveren aan Stichting Madalief. Tijdens de Afrika-dag wordt er verteld over de stichting en kijken we filmpjes over het project daar. Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld:
– Afrikaanse spelletjes
– een creatieve activiteit
Рaandacht voor Afrikaanse muziek; djembé-les door de muziekleerkracht
– een sponsorloop
Groep 8 ondersteunt het maatschappelijk project door een deel van de opbrengst van hun business project jaarlijks te doneren aan Stichting Madalief.

Is uw vraag beantwoord? Neem anders contact met ons op.